Junky Dot Com: Blog https://junkydotcom.zenfolio.com/blog en-us Cuba-Junky.com (Junky Dot Com) Mon, 16 Mar 2020 06:54:00 GMT Mon, 16 Mar 2020 06:54:00 GMT https://junkydotcom.zenfolio.com/img/s/v-12/u552574004-o1052975848-50.jpg Junky Dot Com: Blog https://junkydotcom.zenfolio.com/blog 120 120 Doryssa Seaside Resort - Pythagorion Samos Griekenland. https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/9/doryssa-seaside-resort---pythagorion-samos-griekenland Een uitgebreide review (beoordeling) naar aanleiding van een week verblijf in het Doryssa Seaside Resort Village in Pythagorion Samos Griekenland. Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort Samos

Doryssa Seaside Resort

Voor Griekse Samos begrippen een knots van een resort bestaande uit drie naast elkaar liggende gedeelten. Naar mijn idee een heel vreemde combinatie van doelgroepen die (nog steeds) te veel verplicht zijn om te mixen. Het hotel management heeft getracht om deze doelgroepen te scheiden maar dat is nog niet helemaal gelukt. Wat jammer is want Doryssa is een bijzonder hotel op een top lokatie.

Doryssa Hoofdgebouw Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort Samos

In het midden van het resort gelegen, een jaren 80 gedateerd gebouw met voornamelijk all inclusive en half-board gasten. Beetje depressief gebouw wat een verfje nodig heeft. Men heeft de ruimten gemoderniseerd maar het type gast is niet in overeenstemming met de trendy look die je hier en daar vind. In dit gedeelte van het resort veel gezinnen, spelende kinderen en animatie lawaai. Buiten een aantal zwembaden die, doordat ze ingeklemd liggen tussen gebouwen en een stenen strandbar, erg lawaaiig zijn. Het zwembad wordt gedomineerd door kinderen met luchtbedden enregelmatig worden er spelletjes in gespeeld georganiseerd door het animatie team.

De all inclusive gasten hebben in en naast dit hoofdgebouw een eigen restaurant (ontbijt, lunch, diner) wat deze winter (2015-2016) zal worden opgeknapt. Naast het zwembad bevind zich een bar waar de all inclusive gast zijn drankjes en snacks kan halen maar er is ook een a la carte service voor de logies-ontbijt of half-board gasten die tegen betaling van de kaart kunnen bestellen.
Het animatie team verzorgd vele spelletjes voor kinderen en avonds is er een show.

Doryssa Village

Het Village gedeelte  is een heel ander verhaal met een heel andere doelgroep. Logies-ontbijt en half-board gasten verblijven in dit knusse Doryssa Village met 120 kleine huisjes gebouwd alsof het een authentiek Grieks dorp is, inclusief plein met kerkje, een restaurant, crepe shopje en wat andere winkeltjes. Doryssa Seaside Resort VillageDoryssa Seaside Resort Village
De kamers zijn gesitueerd in de huisjes die allemaal anders zijn. Sommige kamers boven andere beneden en voor een meerprijs kan je kiezen voor een bungalow kamer met uitzicht op het strand (aanrader!). Zie verder naar onder een uitgebreide kamer omschrijving.

Doryssa Seaside Resort Village RoomDoryssa Seaside Resort Village Room

Het Doryssa village gedeelte heeft zijn eigen (buffet) restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Dit restaurant is alleen bedoeld voor de logies en half pension gasten, dus niet de all inclusive gasten. Ondanks de buffet-vorm een mooi restaurant met zeer keurige en vriendelijke bediening. Er is een behoorlijk aanbod om uit te kiezen inclusief betaalbare wijnen uit het wijn menu. Half pension gasten kunnen dagelijks voor 12 uur bij de receptie aangeven wanneer zij het diner willen wisselen voor de lunch. Jammer dat er geen verse jus d’orange is bij het ontbijt …
Het grote gemis in de village is een eigen zwembad omdat de doelgroep niet mixed met het all inclusive gedeelte. Wat ik van de manager van het hotel heb begrepen overweegt het management om een zwembad te maken aan de voorzijde van de village. “Het is erg “lastig” om een zwembad aan te leggen vanwege de ruïnes die in de grond liggen en er dus niet zomaar gegraven kan worden. Aan de voorkant van hotel bevind zich een vijver met een brug, deze zou eventueel kunnen worden omgebouwd naar zwembad”, aldus de manager van Doryssa Seaside Resort.

Dryssa Seaside Resort VillageDryssa Seaside Resort VillageDoryssa Seaside Resort - Griekenland Samos Pythagóreion
Village
This pool should become a swimming pool for the Village area ... said the manager in Sept 2015

Compare prices Doryssa Seaside Resort

Asterias strand bar

Aan de andere (linker) kant van het hoofdgebouw, aan het strand gelegen vind je Asterias, een hippe witte strandtent met een mooi modern terras en ligbedjes met parasols. Een trendy beat, bos nova, jazzy muziek komt je al tegemoet als je er naartoe loopt. Je kunt er lunchen en drie maal per week, op maandag woensdag en vrijdag zijn ze ook open voor het diner. De kaart is dezelfde als het andere restaurant aan het strand.

Doris Seaside Resort SamosDoris Seaside Resort SamosAsterias Beach Bar - Doryssa Seaside Resort Samos

Kortom, drie totaal verschillende (service-gebieden) doelgroepen die doordat men (soms) van elkaars services gebruik moet/wil maken heel vreemd overkomt. Met als grootste irritatie het “Brava Park” zwembad.

Village beach front bungalow room 404

Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosDoryssa Village beach front bungalow room 404

Wij verbleven in een beach front bungalow village gedeelte kamer 404. Een moderne stijlvolle  kamer strak ingericht met mooie betonnen vloer en badkamer met bad, marmeren wasbak, minibar, kluisjes met nummerslot, ruime kast met hang en leg gedeelten, openslaande deuren naar terrasje, witte linnen gordijnen en uitzicht tussen de bomen door op het kiezel strand en de zee. Kamer 404 is de laatste kamer van de 10 op rij bungalows. Deze kamer heeft bovenburen, in de kamer zelf is geen overlast van voetstappen of iets dergelijks. 

De badkamer is ruim, heeft een ligbad met regen douche en helaas geen aparte douche. Lastig voor ouderen of gehandicapten ivm de hoge instap in het bad om te douchen. Handdoeken worden dagelijks ververst of je ze nu op de grond legt of niet. Badslippers met het Doryssa logo, genoeg ruimte om toilet spulletje uit te stallen en haken om kleding cq handdoeken op te hangen.

Helaas in de badkamer geen stopcontact.

Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosVillage beach front bungalow room 404 bathroom

De hele kamer is voorzien van dubbel glas waardoor je geen geluiden van buiten hoort. De air conditioning gaat aan zolang je de buitendeur van het terras gesloten houdt. Prima airco zonder te veel lawaai.

Semi box spring bedden niet te hard, niet te zacht. Wij hebben er prima op geslapen. Het beddengoed is in de week dat wij er verbleven twee maal verschoond.

Terrasje met tafeltje, asbak, twee stoeltjes, buitenlamp en prachtig uitzicht op een boomgaard met daarachter op max 100 meter een ruim kiezelstrand en de zee.
Heerlijk om vanuit je kamer op je blote voeten zo naar buiten en het strand te kunnen lopen.

Doris Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosVillage beach front bungalow room 404

Het enige wat we misten waren genoeg stopcontacten. Onder het bureautje zat een stopcontact en naast het bed eentje. Dit is tegenwoordig te weinig vanwege alle electronica die een mens meesleept zoals telefoons, laptop en tablets.

Strand

Doryssa Seaside Resort BeachDoryssa Seaside Resort Beach

Het strand van het Doryssa Seaside Resort is een mooi breed kiezel strand, volop bedjes waar je overigens 3 euro per dag voor moet betalen … vreemd. Mijn idee is maak alle kamers 1 euro per dag duurder en je hebt dezelfde omzet. Nu zijn er vanwege die 3 euro per bedje kosten veel mensen geïrriteerd. Handig is dat er op iedere parasol paal een belletje zit waardoor de ober komt en je je bestelling kan plaatsen.
De kussens van de bedjes zouden overigens wel een nieuw hoesje kunnen gebruiken. Ze zijn flets en vies. Maar wij waren aan het eind van het seizoen dus dat zal wel goed komen.

Nadeel zijn de laag overkomende vliegtuigen, de landingsbaan ligt vlak naast het resort. Voor de een een bezienswaardigheid, voor de ander griezelig. Soms zijn het er 3 op een dag, soms 7 … Al met al niet erg veel, voor mij te overzien en niet een heel groot punt

Griekse avond

Op donderdag organiseert het hotel een Griekse avond voor 15 euro pp inclusief eten, exclusief drank, een dansgroep, en live muziek. Dit alles op het plein in de village. Voor gasten die al wat gezien hebben van de wereld … doe maar niet :) 

Resume

Doryssa Seaside Resort en Village is een heel fijn hotel, zeker geen 5 sterren, wat hier en daar nog wat te doen heeft aan achterstallig onderhoud en logistiek. Heel erg vriendelijk personeel, met gevoel voor humor, die je, ondanks de grootte van het hotel na een dag al herkennen. 

Wij gaan hier zeker nog eens heen maar ALLEEN als er een zwembad is in de village.

Vergelijk prijzen voor het Doryssa Seaside Resort

 

Foto's Doryssa Seaside Resort

 

]]>
(Junky Dot Com) beach front bungalow doryssa seaside resort doryssa village griekenland grieks hotel kamer plein pytagorion resort restaurant room samos strand village vliegtuigen zee zwembad https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/9/doryssa-seaside-resort---pythagorion-samos-griekenland Wed, 09 Sep 2015 12:20:09 GMT
Charcoal and Creme Wedding Collection https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/9/charcoal-and-creme-wedding-collection

For a trendy and modern wedding style it is nice to choose for something different than the usual flowers and classic scripty font.

At Zazzle you will find a sophisticated stylish wedding collection; the Charcoal and Creme theme. Lots of different products to choose from for your trendy wedding. Invitation, stickers, thank you wedding favors and even your wedding dinner will be in the same style. 

JDC Wedding Store Charcoal and Creme Wedding

 

]]>
(Junky Dot Com) black charcoal and creme elegant jdc wedding junkydotcom stylisch wedding wedding collection zazzle https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/9/charcoal-and-creme-wedding-collection Sun, 06 Sep 2015 09:41:02 GMT
Mahekal Beach Resort - Playa Del Carmen https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/6/mahekal-beach-resort---playa-del-carmen Mahekal Beach Resort - Playa Del Carmen - Mexico

 

Casual verslag - review - mijn mening

Playa Del Carmen Mahekal Beach Resort - Verblijf 24 mei tot 1 juni.

 

Ongeveer een half uurtje van het vliegveld.

 

Allereerst, prachtig hotel, relaxte sfeer, goede service en blij personeel.

 

Wij hadden geluk door een upgrade van Ocean View Room naar Ocean View Palapa room.

Het verschil zit hem niet alleen in het knusse dak, ook aan de binnenkant, maar de ook omdat de ocean view palapa rooms gelegen zijn op de eerste etage. Hierdoor heb je meer wind wat prettig is als het 30 graden en hoger is, maar ook hebben de “gewone” ocean view rooms minder zeezicht, sommige echt heel erg weinig tot geen zeezicht. Dus als het even kan boek de Ocean View Palapa Room. De kamers zijn verder identiek.

Slaap je in een palapa room en ben je een lichte slaper, neem dan oordoppen mee want de vogels staan al om een uur of 6 op en zingen op de nok van je palapa dak het hoogste lied.

 

Mahekal Beach Resort - Ocean View RoomMahekal Beach Resort - Ocean View RoomMahekal Beach Resort | Playa Del Carmen | Mexico - Ocean view room is on the ground floor of a two story palapa roof cabana - Ocean view palapa room is the same but this room is situated on the first floor De garden view rooms van Mahekal Beach Resort liggen in een prachtige tropische tuin, maar ik denk dat je hier veel muggen zal hebben en het is er erg benauwd  warm omdat de kamers zo ingesloten liggen tussen de bomen met een vijver / fontein in het midden. Sommige van deze kamers hebben een zeer ruim balkon / terras.

Bedden zijn uitstekend, ruim, niet te hard, niet te zacht met frisse witte katoenen lakens.

 

Huisjes op het strand.

Deze zijn prijzig maar wanneer je met kinderen gaat een paradijsje en waarschijnlijk ben je voordeliger uit dan wanneer je twee kamers moet nemen. Veel, niet alle, huisjes liggen direct aan het strand, lijkt leuk maar vergeet niet dat je de dagelijkse strandgangers bij je voor de deur hebt liggen. De “Plunge Pool” zoals Mahekal het kleine zwembadje bij deze Beach Front Palapas noemt zijn heel erg klein. In de week van mijn verblijf heb ik niet een gast in zijn Plunge Pool zien dompelen. Staat leuk maar niet interessant.

 

Ocean Front en Penthouse Rooms

Deze hebben het beste uitzicht en een heel ruim terras met zicht op de zee, het strand en het Las Olas zwembad.

 

De kamers hebben geen TV, iets wat ik niet erg vond, en in de week dat ik er was kreeg iedere kamer een telefoon.

Douche is goed, badkamer groot genoeg met allerhande cremmetjes-shampootjes en genoeg grote en kleine handdoeken.

De kamer word redelijk tot goed schoongemaakt en in de kast staat een kakkerlakken-spuitbus want je weet nooit in dit soort warme landen.

Er liggen bij aankomst twee grote badlakens op de slaapkamer, handig maar niet echt nodig want er zijn een aantal badlaken-uitgifte-punten verdeeld over het resort waardoor je altijd een vers badlaken kan pakken. 

 

Mahekal Beach ResortMahekal Beach ResortMahekal Beach Resort | Playa Del Carmen | Mexico Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam, sommigen iets te vriendelijk en na een paar dagen word je gevraagd of je nog goedkope tequila wilt kopen :) Maar dit zijn de uitzonderingen.

Overal word je op je wenken bediend, of het nu gaat om een drankje bij het zwembad of op het strand of het repareren van een lampje op je kamer. Iedere “wens” wordt gerespecteerd en uitgevoerd indien mogelijk natuurlijk.

 

Het zwembad aan het strand bij de Las Olas bar is ruim genoeg, niet groot maar prima qua grootte voor het aantal gasten. Dan is er nog een kleiner zwembad met barretje dat tussen de ocean view rooms is gelegen. Dit is een klein zwembadje en het is er behoorlijk warm. Mooi zwembadje met goede ligbedden rondom.

 

Ontbijt is goed, ruime keuze in buffet-vorm, koffie wordt gebracht en wil je een speciaal ei dan kan dit tegen meer prijs.

De prijzen voor drank en eten liggen iets lager dan in Nederland, maar niet goedkoop dus. Een fles witte wijn begint bij 22 euro om een idee te geven.

De keuze voor de lunch is niet echt groot maar wat er op de kaart staat is heerlijk.

Dineren heb ik niet gedaan in het Mahekal Beach Resort omdat het restaurant naar mijn idee wat depressief overkomt. De drukke 5th Avenue van Playa Del Carmen ligt op 5 minuten lopen waar je restaurants, barretjes en winkels te over vindt.

Jammer is dat het zwembad restaurant Las Olas aan het strand om 7 uur sluit. Een romantisch diner aan het strand kan je dus vergeten.

Om 5 uur houden ze een Happy Hour wat niet echt happy is … beetje saai naar mijn idee vooral omdat het personeel bijna naar huis mag en ze dus de boel al aan het opruimen zijn.

 

Dan is er nog een bar die de hele avond open is met een ping-pong tafel en een pool-billarf. Beetje somber ding wat niet alleen mijn mening is want er zaten weinig tot geen stamgasten als ik s'avonds thuis kwam van een avondje "A La Calle de Playa Del Carmen 5th Avenue"

 

Al met al, na deze kritische noot, een prima hotel op top lokatie, zeer relaxed en voor Playa del Carmen een van de weinige knusse rustige accommodaties.

Een aanrader.

 

Meer en prijzen:

Mahekal Beach Resort

 

 

 

]]>
(Junky Dot Com) beach mahekal beach resort mexico ocean view room playa del carmen resort review reviews room se vacation https://junkydotcom.zenfolio.com/blog/2015/6/mahekal-beach-resort---playa-del-carmen Sat, 06 Jun 2015 14:55:04 GMT