Doryssa Seaside Resort - Pythagorion Samos Griekenland.

September 09, 2015  •  Leave a Comment

Een uitgebreide review (beoordeling) naar aanleiding van een week verblijf in het Doryssa Seaside Resort Village in Pythagorion Samos Griekenland. Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort Samos

Doryssa Seaside Resort

Voor Griekse Samos begrippen een knots van een resort bestaande uit drie naast elkaar liggende gedeelten. Naar mijn idee een heel vreemde combinatie van doelgroepen die (nog steeds) te veel verplicht zijn om te mixen. Het hotel management heeft getracht om deze doelgroepen te scheiden maar dat is nog niet helemaal gelukt. Wat jammer is want Doryssa is een bijzonder hotel op een top lokatie.

Doryssa Hoofdgebouw Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort Samos

In het midden van het resort gelegen, een jaren 80 gedateerd gebouw met voornamelijk all inclusive en half-board gasten. Beetje depressief gebouw wat een verfje nodig heeft. Men heeft de ruimten gemoderniseerd maar het type gast is niet in overeenstemming met de trendy look die je hier en daar vind. In dit gedeelte van het resort veel gezinnen, spelende kinderen en animatie lawaai. Buiten een aantal zwembaden die, doordat ze ingeklemd liggen tussen gebouwen en een stenen strandbar, erg lawaaiig zijn. Het zwembad wordt gedomineerd door kinderen met luchtbedden enregelmatig worden er spelletjes in gespeeld georganiseerd door het animatie team.

De all inclusive gasten hebben in en naast dit hoofdgebouw een eigen restaurant (ontbijt, lunch, diner) wat deze winter (2015-2016) zal worden opgeknapt. Naast het zwembad bevind zich een bar waar de all inclusive gast zijn drankjes en snacks kan halen maar er is ook een a la carte service voor de logies-ontbijt of half-board gasten die tegen betaling van de kaart kunnen bestellen.
Het animatie team verzorgd vele spelletjes voor kinderen en avonds is er een show.

Doryssa Village

Het Village gedeelte  is een heel ander verhaal met een heel andere doelgroep. Logies-ontbijt en half-board gasten verblijven in dit knusse Doryssa Village met 120 kleine huisjes gebouwd alsof het een authentiek Grieks dorp is, inclusief plein met kerkje, een restaurant, crepe shopje en wat andere winkeltjes. Doryssa Seaside Resort VillageDoryssa Seaside Resort Village
De kamers zijn gesitueerd in de huisjes die allemaal anders zijn. Sommige kamers boven andere beneden en voor een meerprijs kan je kiezen voor een bungalow kamer met uitzicht op het strand (aanrader!). Zie verder naar onder een uitgebreide kamer omschrijving.

Doryssa Seaside Resort Village RoomDoryssa Seaside Resort Village Room

Het Doryssa village gedeelte heeft zijn eigen (buffet) restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Dit restaurant is alleen bedoeld voor de logies en half pension gasten, dus niet de all inclusive gasten. Ondanks de buffet-vorm een mooi restaurant met zeer keurige en vriendelijke bediening. Er is een behoorlijk aanbod om uit te kiezen inclusief betaalbare wijnen uit het wijn menu. Half pension gasten kunnen dagelijks voor 12 uur bij de receptie aangeven wanneer zij het diner willen wisselen voor de lunch. Jammer dat er geen verse jus d’orange is bij het ontbijt …
Het grote gemis in de village is een eigen zwembad omdat de doelgroep niet mixed met het all inclusive gedeelte. Wat ik van de manager van het hotel heb begrepen overweegt het management om een zwembad te maken aan de voorzijde van de village. “Het is erg “lastig” om een zwembad aan te leggen vanwege de ruïnes die in de grond liggen en er dus niet zomaar gegraven kan worden. Aan de voorkant van hotel bevind zich een vijver met een brug, deze zou eventueel kunnen worden omgebouwd naar zwembad”, aldus de manager van Doryssa Seaside Resort.

Dryssa Seaside Resort VillageDryssa Seaside Resort VillageDoryssa Seaside Resort - Griekenland Samos Pythagóreion
Village
This pool should become a swimming pool for the Village area ... said the manager in Sept 2015

Compare prices Doryssa Seaside Resort

Asterias strand bar

Aan de andere (linker) kant van het hoofdgebouw, aan het strand gelegen vind je Asterias, een hippe witte strandtent met een mooi modern terras en ligbedjes met parasols. Een trendy beat, bos nova, jazzy muziek komt je al tegemoet als je er naartoe loopt. Je kunt er lunchen en drie maal per week, op maandag woensdag en vrijdag zijn ze ook open voor het diner. De kaart is dezelfde als het andere restaurant aan het strand.

Doris Seaside Resort SamosDoris Seaside Resort SamosAsterias Beach Bar - Doryssa Seaside Resort Samos

Kortom, drie totaal verschillende (service-gebieden) doelgroepen die doordat men (soms) van elkaars services gebruik moet/wil maken heel vreemd overkomt. Met als grootste irritatie het “Brava Park” zwembad.

Village beach front bungalow room 404

Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosDoryssa Village beach front bungalow room 404

Wij verbleven in een beach front bungalow village gedeelte kamer 404. Een moderne stijlvolle  kamer strak ingericht met mooie betonnen vloer en badkamer met bad, marmeren wasbak, minibar, kluisjes met nummerslot, ruime kast met hang en leg gedeelten, openslaande deuren naar terrasje, witte linnen gordijnen en uitzicht tussen de bomen door op het kiezel strand en de zee. Kamer 404 is de laatste kamer van de 10 op rij bungalows. Deze kamer heeft bovenburen, in de kamer zelf is geen overlast van voetstappen of iets dergelijks. 

De badkamer is ruim, heeft een ligbad met regen douche en helaas geen aparte douche. Lastig voor ouderen of gehandicapten ivm de hoge instap in het bad om te douchen. Handdoeken worden dagelijks ververst of je ze nu op de grond legt of niet. Badslippers met het Doryssa logo, genoeg ruimte om toilet spulletje uit te stallen en haken om kleding cq handdoeken op te hangen.

Helaas in de badkamer geen stopcontact.

Doryssa Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosVillage beach front bungalow room 404 bathroom

De hele kamer is voorzien van dubbel glas waardoor je geen geluiden van buiten hoort. De air conditioning gaat aan zolang je de buitendeur van het terras gesloten houdt. Prima airco zonder te veel lawaai.

Semi box spring bedden niet te hard, niet te zacht. Wij hebben er prima op geslapen. Het beddengoed is in de week dat wij er verbleven twee maal verschoond.

Terrasje met tafeltje, asbak, twee stoeltjes, buitenlamp en prachtig uitzicht op een boomgaard met daarachter op max 100 meter een ruim kiezelstrand en de zee.
Heerlijk om vanuit je kamer op je blote voeten zo naar buiten en het strand te kunnen lopen.

Doris Seaside Resort SamosDoryssa Seaside Resort SamosVillage beach front bungalow room 404

Het enige wat we misten waren genoeg stopcontacten. Onder het bureautje zat een stopcontact en naast het bed eentje. Dit is tegenwoordig te weinig vanwege alle electronica die een mens meesleept zoals telefoons, laptop en tablets.

Strand

Doryssa Seaside Resort BeachDoryssa Seaside Resort Beach

Het strand van het Doryssa Seaside Resort is een mooi breed kiezel strand, volop bedjes waar je overigens 3 euro per dag voor moet betalen … vreemd. Mijn idee is maak alle kamers 1 euro per dag duurder en je hebt dezelfde omzet. Nu zijn er vanwege die 3 euro per bedje kosten veel mensen geïrriteerd. Handig is dat er op iedere parasol paal een belletje zit waardoor de ober komt en je je bestelling kan plaatsen.
De kussens van de bedjes zouden overigens wel een nieuw hoesje kunnen gebruiken. Ze zijn flets en vies. Maar wij waren aan het eind van het seizoen dus dat zal wel goed komen.

Nadeel zijn de laag overkomende vliegtuigen, de landingsbaan ligt vlak naast het resort. Voor de een een bezienswaardigheid, voor de ander griezelig. Soms zijn het er 3 op een dag, soms 7 … Al met al niet erg veel, voor mij te overzien en niet een heel groot punt

Griekse avond

Op donderdag organiseert het hotel een Griekse avond voor 15 euro pp inclusief eten, exclusief drank, een dansgroep, en live muziek. Dit alles op het plein in de village. Voor gasten die al wat gezien hebben van de wereld … doe maar niet :) 

Resume

Doryssa Seaside Resort en Village is een heel fijn hotel, zeker geen 5 sterren, wat hier en daar nog wat te doen heeft aan achterstallig onderhoud en logistiek. Heel erg vriendelijk personeel, met gevoel voor humor, die je, ondanks de grootte van het hotel na een dag al herkennen. 

Wij gaan hier zeker nog eens heen maar ALLEEN als er een zwembad is in de village.

Vergelijk prijzen voor het Doryssa Seaside Resort

 

Foto's Doryssa Seaside Resort

 


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July August September (2) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December